Ian, Jannes, Niels en Max zijn de jeugdambassadeurs van het Rode Kruis. Het Rode Kruis verleent hulp aan mensen in nood, van klein tot groot. FOURCE zet zich samen met het Rode Kruis in voor veilige scholen, vooral in gebieden die zijn getroffen door natuurrampen. Zodat ook de kinderen daar veilig naar school kunnen.

De IJsdaging
Op zondag 17 maart jl. vond in De Uithof in Den Haag de IJsdaging plaats. Wij steunen het Rode Kruis in hun missie om meer veilige scholen te bouwen en daarom gingen wij de IJsdaging aan! Jong en oud hebben zoveel mogelijk rondjes geschaatst voor het goede doel, en dat was ook nog eens heel gezellig! Bijvoorbeeld met een echt dweilorkest, springkussens, bekende gasten, optredens van ons, meet&greets en nog veel meer. Bekijk hier de aftermovie:

FOURCE + RODE KRUIS IJSDAGING 2019 (aftermovie)

Concertkaartjes
Van elk verkocht kaartje voor de concerten van FOURCE op 14 en 15 september a.s. in Amsterdam, gaat 1 euro rechtstreeks naar het Rode Kruis!

school.jpg

Waarom dit doel?
In Nederland kunnen we elke dag veilig naar school, maar lang niet overal is dat zo. Sommige landen zijn door hun ligging extra gevoelig voor natuurrampen, zoals tsunami's, aardbevingen en orkanen. Bijvoorbeeld in Haïti, daar zijn inmiddels al 4 scholen helemaal opgeknapt en rampenbestendig gemaakt. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat de school genoeg schoon drinkwater heeft. Of met zonnepanelen zijn eigen energie kan opwekken. Als er dan een ramp aankomt, kan de school ook dienen als schuilplaats voor de rest van het dorp.