OVER FOURCE

Na een overtuigende overwinning tijdens de nationale finale van het Junior Songfestival in 2017, mocht FOURCE Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Tbilisi, Georgië. Met hun aanstekelijke hit ‘Love Me’ behaalden de jongens de achtste plaats bij de vakjury en werden ze eerste bij de publieksstemming. Uiteindelijk resulteerde dit in een vierde plek in het overall klassement.

In februari 2018 won FOURCE de felbegeerde Zapp Award in de categorie ‘Beste Artiest’ en daarnaast was het viertal ook genomineerd voor een VEED Award in de categorie ‘Beste Instagrammer’. Met gezamenlijk honderdduizenden volgers op Instagram, miljoenen views op YouTube en diverse optredens in het hele land, staan de vier vrienden inmiddels met heel veel fans in contact.

Afgelopen voorjaar kwam de tweede single en videoclip van FOURCE uit, getiteld ‘Ik Heb de Wereld’. Dat nummer werd speciaal gemaakt voor de succesvolle live-action/animatiefilm ‘Pieter Konijn’. Vervolgens brachten de jongens nog een nieuwe single uit die een grote hit werd ‐ ‘Voorbij’ ‐ en in de zomer lanceerden ze twee Engelstalige covers: ‘Youth’ en ‘Rise’.

In september stonden de jongens op het hoofdpodium van het Tina Festival en waren ze genomineerd voor twee Tina Awards. Tegelijk lanceerden ze hun nieuwste single ‘Niemand’. Inmiddels is er ook een complete merchandiselijn uit van FOURCE, met verkoop via een eigen webshop en bij optredens in het land.

In december gaven de jongens hun eerste eigen concert, in de Tilburgse poptempel 013. De online kaartverkoop ging van start op zaterdag 29 september en binnen 5 minuten was de kleine zaal uitverkocht. Er werd direct opgeschaald naar de grote zaal (2500p) en die was uiteindelijk vier weken voorafgaand aan het concert ook helemaal uitverkocht.

Op 4 januari jl. is de nieuwste single van FOURCE uitgekomen, getiteld ‘Lopen op de Maan’. Dit nummer is de officiële song voor de bioscoopfilm ‘Hoe Tem Je Een Draak 3’.

← Terug